Zašto je važno razmišljati o tranziciji na energetski i resursno učinkovito gospodarstvo i kako to mogu ostvariti?

Produljiti životni vijek proizvoda te istovremeno smanjiti količinu otpada glavni je cilj održivog gospodarstva. Ovaj model proizvodnje i potrošnje koji uključuje dijeljenje, posudbu, ponovno korištenje, popravljanje, obnavljanje i reciklažu postojećih proizvoda, postaje model kojem se sve više okreću proizvodne industrije diljem svijeta.

Kako bi se ovakva vrsta proizvodnje odnosno održivo gospodarstvo potaknulo i u Hrvatskoj, Predstavljen je novi poziv iz NPOO-a: "Potpora poduzećima za tranziciju na energetski i resursno učinkovito gospodarstvo". Putem poziva će se poticati ulaganja malih i srednjih te srednje kapitaliziranih privatnih poduzeća (mid-caps) iz energetski intenzivnih industrija.

Očekuje se financiranje najmanje 250 projekata malih i srednjih poduzeća te najmanje 40 projekata srednje kapitaliziranih poduzeća ukupnim raspoloživim iznosom bespovratnih sredstava od  1,9 milijardi kuna od kojih je 40% namijenjeno malim i srednjim poduzećima, a 60% srednje kapitaliziranim poduzećima.

Detaljnije informacije o pozivu dostupne su na poveznici. https://pulsus-savjetovanje.hr/bespovratne-potpore/natjecaj/potpora-poduzecima-za-tranziciju-na-energetski-i-resursno-ucinkovito-gospod 

 
 
 
Kontaktirajte nas