Opremanje Hotela Kimen i kampa Kovačine automatskim vanjskim defibrilatorom

Cresanka d.d. vodeća je turistička tvrtka na istoimenom otoku Cresu, sa više od 50 godina tradicije rada u turizmu.  Tvrtka prati suvremene trendove i zahtjeve tržišta, konstantno radi na unapređenju kvalitete i obima svojih usluga, trudeći se da u ugodnom mediteranskom okruženju zadovolji interese i očekivanja svojih gostiju.

 

Cresanka d.d. nudi različite vrste kvalitetnog smještaja:

  •  Kamp “Kovačine”, Cres, kategorija 3 zvjezdice
  •  Sobe “Tamaris”, samostalni objekt unutar kampa “Kovačine”, kategorija 3 zvjezdice
  •  Hotel “Kimen” Cres, obiteljski hotel, kategorija 3 zvjezdice
  •  Sobe “Rivijera”, kategorija prenoćište
  •  Apartmani i privatne sobe, smještaj u gradu Cresu, kategorija 3 i 4 zvjezdice
 

Cresanka d.d. je tijekom 2018. i 2019. godine opremila hotel Kimen i kamp Kovačine automatskim vanjskim defibrilatorima i to prijavom na natječaj Ministarstva turizma “Konkurentnost turističkog gospodarstva – Mjera C”. Opremanjem hotela Kimen i kampa Kovačine automatskim vanjskim defibrilatorima osigurala se sigurnost gostiju te se podigla razina kvalitete postojećih smještajnih kapaciteta hotela i kampa. Automatski vanjski defibrilator omogućuju prepoznavanje osobe sa zastojem rada srca i pluća te provode postupke oslobađanja dišnih putova, održavanja disanja i krvotoka. Kod srčanog zastoja se vjerojatnost preživljavanja smanjuje od 7 do 10% sa protekom svake minute što znači da ona u 12 minuta nakon srčanog zastoja iznosi samo 2 do 5%.  Sigurnost je jedna od ključnih odrednica proizvodnog aspekta nove vizije razvoja hrvatskog turizma prema Strategiji.

Automatske vanjske defibrilatore osigurala je partnerska tvrtka Pulsus Medical čija je djelatnost usmjerena na zdravstveni sektor, a samim time i na područje hitne medicinske pomoći. Osim toga, za osoblje hotela Kimen i kampa Kovačine proveden je tečaj “Osnovne mjere održavanja života uz primjenu AVD uređaja”. 

 
 

Galerija fotografija