Opremanje turističkog broda INA automatskim vanjskim defibrilatorom

Destina je društvo nastalo iz stoljetne tradicije pomorske obitelji Cukrov. Osnovana je 2007. godine sa sjedištem u Vodicama. Primarna djelatnost društva jest organizacija jednodnevnih i poludnevnih brodskih izleta na području Šibensko-kninske i Zadarske županije. Društvo Destina u svojem vlasništvu ima 3 broda – Desto, Ina i Dida Frane.

Tijekom 2019. godine, društvo je opremilo brod Ina automatskim vanjskim defibrilatorima i to prijavom na natječaj Ministarstva turizma “Konkurentnost turističkog gospodarstva – Mjera C”. Nabavom AVD uređaja koji omogućava prepoznavanje osobe sa zastojem rada srca i pluća te provodi postupke oslobađanja dišnih putova, održavanja disanja i krvotoka, osigurala se sigurnost svih turista turističkog broda Ina.

Automatske vanjske defibrilatore osigurala je partnerska tvrtka Pulsus Medical čija je djelatnost usmjerena na zdravstveni sektor, a samim time i na područje hitne medicinske pomoći. Osim toga, tijekom instalacije održana je edukacija prve pomoći i korištenja AVD uređaja.

 
 

Galerija fotografija