Otvaranje poliklinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Poreču

Zdravstveni sektor jedan je od strateških sektora u svakom gospodarstvu, a njegova važnost očituje se, prije svega, u činjenici da su zdravstvene usluge ključne za zdravstveni status stanovništva što paralelno utječe na uspješnost cjelokupnog gospodarstva. Nadalje, sektor značajno doprinosi novim zapošljavanjima, razvoju gospodarstva temeljenog na znanju te povećanju domaće konkurentnosti čime postaje dionik razvoja poduzetništva. Sektor zdravstvenih usluga i preventiva bolesti važan su dio politike svake vlade, ali i predmet gospodarskih interesa. Ponuda zdravstvenih usluga stalno se širi na privatni sektor ili pak u oblike javno-privatnih partnerstva.

Kao renomirana liječnica i specijalist fizikalne medicine, doktorica Gersinich vrlo dobro poznaje zdravstveni sustav grada Poreča i okolice. Grad Poreč posjeduje samo jednu specijalističku ambulantu fizikalne medicine i to u sklopu Doma zdravlja, gdje je doktorica provela dosadašnji radni vijek kao voditelj odjela.

Višegodišnje iskustvo, usavršavanje u struci i poznavanje lokalnog zdravstvenog sektora potaknuli su doktoricu Ghersinich na otvaranje vlastite poliklinike za zdravstvene djelatnosti fizikalne medicine.

Gđa. Dolores Ghersinich osnovala je Društvo sa ograničenom odgovornošću koje je registrirano za djelatnost 86.22 Djelatnost specijalističke medicinske prakse. Usluge koje će Društvo pružati jesu:

  •  fizijatrijske i
  •  reumatološke usluge. 

Uz ESIF Mali zajam, doktorica Ghersinich nabavljala je uređaje i opremu koji su joj potrebni za pružanje fizijatrijskih i reumatoloških usluga. Uređaje i opremu, nabavljala je od naše partnerske tvrtke Pulsus Medical

Veselimo se našoj daljnjoj suradnji u okviru apliciranja na EU i Nacionalne natječaje.