Ulaganje u povećanje kvalitete poslovanja Specijalne bolnice Arithera kroz korištenje EU fondova

Zagrebačka Specijalna bolnica Arithera prošle godine je proslavila 20 godina djelovanja i time je svrstana među najstarije privatne zdravstvene institucije u državi, a po opsegu djelatnosti sa 15 specijalizacija definitivno je najkompletnija  privatna bolnica u Hrvatskoj. Specijalna bolnica Arithera za ortopediju, opću kirurgiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, internu medicinu, dermatologiju i venerologiju, djeluje na 3 zagrebačke lokacije: Petrova 128, Bukovačka cesta 1 I Kraljevićeva 26. Posjeduje preko 3000 m2 vrhunski uređenog i opremljenog prostora s 2 operacijske sale, sobama za buđenje, bolničkim odjelom sa jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama, dvoranama i bazenom za fizioterapiju i rehabilitaciju te najsuvremenijim robotskim i elektroničkim uređajima u funkciji neurorehabilitacije.

SB Arithera je poznata kao ortopedski centar za liječenje svih bolesti mišićno zglobnog sustava. Značajna imena hrvatske ortopedije u Aritheri izvode složene operacije svih  traumatološko-ortopedskih ozljeda kao što su artroskopske operacije koljena, gležnja, lakta i ramena; odstranjenje ozlijeđenih meniskusa;  rekonstrukcije križnih ligamenata; ugradnje endoproteze koljena, ramena i kuka;  operacije šake i stopala do operacijskog liječenja prijeloma kostiju i zglobova. Nakon dijagnostike i operacija, pacijentima Specijalne bolnice Arithera osigurana je kvalitetna fizioterapija i rehabilitacija i smještaj u vrlo komfornim bolničkim jednokrevetnim i dvokrevetnim apartmanima.

U Centru za kralježnicu provode se minimalno invazivne dijagnostičke i terapijske  Spine Pain Management metode kojima većina pacijenata sa neizdrživim bolovima u kralježnici uspijeva izliječiti bol i izbjeći složene operacije kralježnice. Ipak, kod težih degenerativnih i kroničnih oboljenja operacije su neizbježne. Dr Dražen Kvesić i njegov stručni tim provode sve operacije na lumbalnoj kralježnici kao i revizijske operacije kralježnice, a  doc. dr. sc. Vladimir Kovač  operativnim putem liječi i najteže degenerativne bolesti kralježnice kao što je skolioza.

Specijalna bolnica Arithera regionalni je centar za liječenje bolesti proširenih vena. Unaprijeđena UGFS metoda liječenja proširenih vena pjenom najmodernija je metoda liječenja proširenih vena, a Aritherin liječnik dr. Zlatko Čačić prvi je hrvatski liječnik koji je primijenio unaprijeđenu UGFS metodu liječenja prema licenci Britanskog instituta za vene.

U SB Arithera djeluje i jaki Centar za rekonstrukcijsku, plastičnu i estetsku kirurgiju, Centar za dermatologiju i medicinsku kozmetologiju, Centar za abdominalnu kirurgiju, proktologiju te internu medicinu sa kardiologijom. Jednom riječju, pacijent dolaskom u Aritheru može riješiti veliki broj zdravstvenih problema pod nadzorom stručnjaka različitih medicinskih specijalizacija.

Suvremeni pristup liječenju, moderni prostori, educirani liječnici i usluga koja imponira , usredotočenost  na kapitalna ulaganja, nabava najmodernije opreme, ulaganje u znanje,  razvoj novih i povećanje razine kvalitete postojećih usluga – sve su to odlike poslovanja i temeljne vrijednosti SB Arithera.

 

Dugoročni cilj Specijalne bolnice Arithera jest ostati uvaženi pružatelj zdravstvenih usluga na tržištu EU koristeći se pritom najsuvremenijim znanstvenim i tehnološkim dostignućima. Put prema navedenom, bolnica ostvaruje i korištenjem sredstava iz EU fondova. Posljednjih godina, SB Arithera je ostvarila potpore prijavom na sljedeće natječaje:

  • Promocija zdravlja i prevencija bolesti – faza 2
  • Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)
  • ESIF mali zajam

Tijekom 2020. godine, Specijalna bolnica Arithera će osim optimizacije vlastitih poslovnih procesa i dodatnog unaprjeđenja znanja i vještina djelatnika u području promocije zdravlja i prevencije bolesti srca i krvnih žila te bolesti mišićno-koštanog sustava i vezivnog tkiva, provoditi i Program prevencije, a sa svrhom povećanja znanja i svjesnosti građana RH o važnosti prevencije bolesti lokomotornog sustava, melanoma, bolesti kralježnice, moždanog udara te bolesti krvnih žila.

S obzirom na postignute pozitivne rezultate, veselimo se našoj daljnjoj suradnji u okviru apliciranja na EU i Nacionalne natječaje.

Više informacija o poslovanju i uslugama Specijalne bolnice Arithera možete pronaći na njihovoj službenoj web stranici http://arithera.hr/hr/.

 
 

Galerija fotografija